İYİ BLOG NASIL OLMALI 1

   Blog yazı diziminin bu  yazısında İyi blog nasıl olmalı? Başarılı blogger olmanın  adımları nelerdir? Sorularına cevap arayacağız.

                                                             iyi blog nasıl olmalı


KONU SEÇİMİ

       Bilmediğiniz bir konuda ne kadar yazabilirsiniz ki?

       Bir gün , iki gün , bir hafta... ya sonrası?

      Bu sebeple bence ilk adım konu seçimidir. Benim tavsiyem sınırlarınızı belirleyin kişisel boğunuzu mu oluşturacaksınız? Yada gezi bloğu, ben iyi yemek yaparım diyorsanız yemek ile ilgili blog, ben yazmaktan anlamam fotoğraf paylaşırım derseniz görsel ağırlıklı bir blog, ben futbolu her şeyden çok bilirim diyorsanız futbol bloğu... Bu böyle uzar gider.En iyi bildiğiniz ve sevdiğiniz konuya karar verin bloğunuzu açın. 


 KARALI OLUN

     Bir çok kişi blog açıp yazılarının okunmadığını farkediyor ve bu işi yapmaktan vazgeçiyor.Oysa ki blog yazarlığı olmanın ilk şartı kararlı olmaktır. Hiç bir işte çalışmadan , emek vermeden başarı elde edemiyoruz.
Blog yazmak emek ve sabır ister.Hele ki daha bir kaç günlük sitenizin googlede ilk sıraya çıkmasını beklerseniz hüsrana uğramanız büyük ihtimaldir.Bu yüzden sabırlı ve kararlı olun  


TASARIM

       Tasarım konusu kişinin zevkiyle ilgili ancak içerik ile tasarım birbiri ile ilgili olmalıdır.Futbol üzerine bir bloğunuz varsa arka planda kuşlar böcekler olmamalıdır. Benim bu konuda tavsiyem tasarımınız göz yormasın daha sade tasarımları tercih edin. Ayrıca her yazınızda konu ile ilgili resim bulundurun.



                                                                  başarı



      DİL


     Yazılarınız ansiklopedilerde verilen bilgilere benzemesin. Duygularınızı,samimiyetinizi okuyucularınıza yansıtın.Yazılarınız gerçekten bilgi verici olabilir ama eğer okuyucuyu sıkıyorsa tamamı okunmayacaktır. Bu yüzde sade akıcı samimi bir dil kullanın. Arkadaşlar diye hitap edin ben genelde böyle yapıyorum.


 
ÇOK UZUN YAZMAYIN

       Çok uzun yazı ilk gören okuyucuyu rahatsız eder malum okumayı çok seven bir toplum değiliz. Zaten sizde bilirsiniz ki internette insanlar okumaya değil bakmaya görmeye izlemeye duymaya oynamaya daha heveslidir.Yazılarınızda çok derine inmeden önemli noktaları, anahtar bilgileri vererek okuyucuyu sıkmadan yazıyı tamamlayın.

      Yeri gelmişken bende yazımı fazla mı uzattım? O zaman devamını bir sonraki yazıya saklayalım TAKİP EDİNİZ...





1 yorum :

  1. kompresör, ALIM SATIM, http://www.elkomkompresor.com http://www.kompresor.center
    kompresör, kompresor, vidalı kompresör, hava kurutucu, kompresör servisi, kompresör yedek parça, üzerine bilgi topluyorum. bu işi yeni yapıcam önerileri bildirenlere teşekküz ederiz.. http://www.havakurutucu.org
    http://www.kompresorilan.net
    kompresor
    ikincielmakinamarket@gmail.com

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı