ZİYARETÇİ TRAFİĞİNİ ARTTIRACAK TAKTİKLER 2



     Arkadaşlar bloğumuzun ziyaretçi trafiğini arttıracak yöntemleri sıralamaya devam ediyorum ilk yazımı okumanız yararınıza olacaktır.  

 Ziyaretçi trafiğini arttıracak taktikler 1

ziyaretçi trafiğini arttıracak taktikler 2


7. GOOGLE ANALYTİCS KULLANIN

     Google Analytics size bloğunuz ile ilgili pek çok bilgi verecek sitenizin istatistiklerini görebileceğiniz yardımcı araçtır.Sitenize ne kadar ziyaretçi geldiğini, en çok hangi yazının okunduğunu, bloğunuza gelenlerin hangi süre ile bloğunuzda kaldığını, hangi kaynaklardan bloğunuza ziyaretçi  geldiğini ve bunlardan daha fazlasını görebilirsiniz.

8. SİTE MAP HAZIRLAYIN

      Sitemap yani site haritası içerisinde bloğunuzun  alt sayfalarının bağlantıları bulunan bir listedir.Site haritası bloğunuzdaki  alt başlıkların  listesi olduğu için arama motoları bu listedeki tüm sayfaları indexler. Böylece normalden çok daha fazla sayfanız olsa bile çok bloğunuz çok  daha kısa sürede indexlenmiş olur. Site haritası seo nun temel taşlarıdır.

        Eğer site haritanız yoksa googlede üst sıralara çıkmanız beklenmez sonucunda da ziyaretçi trafiğiniz artmaz.

         9-GÖRSELLER KULLANIN

       Dikkat ettiyseniz her yazımda konu ile alakalı bir görsel kullanıyorum.Görseller yazının okunabililiğini arttırır.Görseller ilgi çeker ayrıca diğer iyi tarafı ise googleden trafik sağlarlar.

       10- MİSAFİR YAZI YAZIN VE MİSAFİR YAZI KABUL EDİN
            Misafir yazı başka bloglara uygun yazılar göndermektir.Hiti  iyi olan bloglara kaliteli yazılar gönderin Bu size beckling kazandırır ve hitinizi arttırır.Aynı şekilde sitenizde de misafir yazılara yer verin

         11-SOSYAL AĞLARA KATILIN (facebook gibi)

          12-AŞIRIYA KAÇMADAN LİNK DEĞİŞİMİ YAPIN

          13-BLOĞUNUZDA ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR DÜZENLEYİN 

           14-FORUMLARA ÜYE OLUN VE  AKTİFLEŞN
                 

         Benim en önemli bulduğum noktalar bunlar.Bu sıraladıklarımı inanarak yaptığınız zaman bir süre sonra ziyaretçi sayınız artacaktır.

             Sizin önerileriniz, taktikleriniz varsa paylaşırsanız hepimiz faydalanırız.












0 yorum :

Yorum Gönder

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı